Nu de putine ori mi-a fost dat sa aud afirmatii de genul "eu vreau sa raman cu ceva dupa nunta nu sa ma ingrop in datorii", cat este de tangibil acest aspect o sa dezvolt in postarea de astazi.
Stim cu totii ca pe vremuri nuntile se faceau cu scopul ca mirii sa ramana cu un castig care sa-i ajute in diverse proiecte pe care si le propuneau: o casa, o masina sau o luna de miere de lux, lucru care se si intampla de multe ori; din alta perspectiva castigul de la nunta nu era neaparat profit ci mai mult un imprumut sau o restituire, tinand cont de faptul ca de cele mai multe ori participarea la un astfel de eveniment aducea dupa sine si intoarcerea serviciului.Oare acest lucru mai este posibil si in zilele noastre? Eu zic ca da, insa acest lucru este de atins cu foarte multe compromisuri, pe care le voi detalia aici.
- In primul rand ca ar trebui sa mergeti pe varianta unei locatii unde preturile sunt mici, acesta este un compromis pe care s-ar putea sa-l regretati, nu este greu sa va dati singuri seama ca un meniu care costa la jumatate fata de media din piata, este compus din produse sau preparate nu tocmai de calitate.
- Al doilea compromis, tinand cont de costuri, este muzica. Exista variante destule cu preturi mici, insa ganditi-va ce inseamna sa gresiti in alegerea corecta a programului artistic, invitatii pun accent mare pe acest aspect, si nu cred ca va doriti o nunta unde invitatii vor pleca mai devreme pentru ca au fost "poluati fonic"...
- Al treilea compromis: decoratiunile, daca veti alege varianta cea mai ieftina sau inclusa in pretul meniului, s-ar putea sa nu fiti foarte multumiti cand veti vedea pozele sau inregistrarea video. In ziua evenimentului, datorita emotiilor sau lipsei de timp nu va veti da seama de multe detalii.
Sigur cele trei compromisuri mari pot fi completate de: alegerea hainelor, tortului sau al fotografului, insa acestea reprezinta un procent mic din investitie de aceea nici nu ar afecta foarte mult "profitul" sau "pierderile" inregistrate.
Sfatul meu de final este sa va calculati dinainte bugetul in care credeti ca va puteti incadra, sa va ganditi la invitatii pe care-i veti avea la eveniment si sa luati in calcul posibilitatile financiare ale acestora, sa va alocati o suma separata, pe care sa o suportati voi, pentru tot ce inseamna doleante extra, cum ar fi candy bar sau photo corner, despre care invitatii nu au habar ca nu ar intra in costul meniului.
Stim cu totii ca pe vremuri nuntile se faceau cu scopul ca mirii sa ramana cu un castig care sa-i ajute in diverse proiecte pe care si le propuneau: o casa, o masina sau o luna de miere de lux, lucru care se si intampla de multe ori; din alta perspectiva castigul de la nunta nu era neaparat profit ci mai mult un imprumut sau o restituire, tinand cont de faptul ca de cele mai multe ori participarea la un astfel de eveniment aducea dupa sine si intoarcerea serviciului.Oare acest lucru mai este posibil si in zilele noastre? Eu zic ca da, insa acest lucru este de atins cu foarte multe compromisuri, pe care le voi detalia aici.
- In primul rand ca ar trebui sa mergeti pe varianta unei locatii unde preturile sunt mici, acesta este un compromis pe care s-ar putea sa-l regretati, nu este greu sa va dati singuri seama ca un meniu care costa la jumatate fata de media din piata, este compus din produse sau preparate nu tocmai de calitate.
- Al doilea compromis, tinand cont de costuri, este muzica. Exista variante destule cu preturi mici, insa ganditi-va ce inseamna sa gresiti in alegerea corecta a programului artistic, invitatii pun accent mare pe acest aspect, si nu cred ca va doriti o nunta unde invitatii vor pleca mai devreme pentru ca au fost "poluati fonic"...
- Al treilea compromis: decoratiunile, daca veti alege varianta cea mai ieftina sau inclusa in pretul meniului, s-ar putea sa nu fiti foarte multumiti cand veti vedea pozele sau inregistrarea video. In ziua evenimentului, datorita emotiilor sau lipsei de timp nu va veti da seama de multe detalii.
Sigur cele trei compromisuri mari pot fi completate de: alegerea hainelor, tortului sau al fotografului, insa acestea reprezinta un procent mic din investitie de aceea nici nu ar afecta foarte mult "profitul" sau "pierderile" inregistrate.
Sfatul meu de final este sa va calculati dinainte bugetul in care credeti ca va puteti incadra, sa va ganditi la invitatii pe care-i veti avea la eveniment si sa luati in calcul posibilitatile financiare ale acestora, sa va alocati o suma separata, pe care sa o suportati voi, pentru tot ce inseamna doleante extra, cum ar fi candy bar sau photo corner, despre care invitatii nu au habar ca nu ar intra in costul meniului.
Comentarii
Trimiteți un comentariu