In perioada in care ma ocupam de evenimentele de la Mogosoaia, m-am intalnit des cu miri nehotarati in acest sens, tinand cont ca acolo existau toate variantele posibile :interior, cort, exterior; asa incat m-am decis sa abordez putin si acest subiect. Desigur, in primul rand decizia se contureaza in jurul preferintelor voastre, insa trebuie sa cunoasteti si cateva detalii pragmatice, pe care in feeria demersurilor pentru eveniment le puteti omite.
Desi credeti ca pentru un eveniment in aer liber ar trebui sa alegeti o zi in mijlocul verii, va spun ca nu este cea mai buna alegere, tinand cont de vremea schimbatoare din ultimii ani, o zi calduroasa se poate transforma usor intr-o zi cu ploi abundente.In lunile Iulie si August, vremea este mult mai instabila decat in Mai, Iunie sau Septembrie, acest lucru vi-l spun statistic, mult mai putine evenimente desfasurate in lunile de vara si toamna timpurie au fost sub incidenta ploilor sau fenomenelor extreme. Multi veti spune, aaa da in Mai sau Septembrie este mult mai frig seara, asa este, insa puteti sa fortati putin ora de incepere a evenimentului, daca programati biserica la ora 15 iar la locatie la ora 17, va fi mai mult decat in regula, frigul se resimte mai mult dupa ora 00-1, cei care vor rezista pana la aceea ora cu siguranta sunt fie incalziti de la "alcool", fie se simt foarte bine si nu vor pleca pana la sfarsit.
Al doilea sfat, legat de eveniment in aer liber, este sa optati fie pentru varianta cortului fie pe varianta unei zone acoperite (pagoda sau copertina), riscati mult prea mult sa va compromiteti evenimentul, atat din punct de vedere al ploii cat si al caldurii puternice, chiar daca zona este incadrata de copaci.
Un alt aspect, extrem de important, este cel al insectelor, asigurati-va ca cei care v-au inchiriat zona vor face dezinsectie cu o seara inainte de eveniment sau ocupati-va singuri de acest detaliu. Pe langa dezinsectia facuta de profesionisti, puteti sa achizitionati un ulei special pentru torte ambientale sau lumanari speciale, o idee draguta pe care am vazut-o la mai multe evenimente au fost spray-urile "autan" puse la dispozitia invitatilor.
Daca optati pentru varianta de mancare servita tip "bufet", asigurati-va ca zona respectiva este acoperita pentru a evita caderea frunzelor sau a insectelor in preparate, asigurati-va ca preparatele calde vor fi pastrate in recipiente speciale care pastreaza temperatura optima (chaffing dish-uri sau mese la cald).
Un ultim sfat, sa va interesati daca in zona unde v-ati hotarat sa se desfasoare evenimentul sunt reclamatii de la vecini privind sonorul, este bine sa aveti in contract stipulat faptul ca nu exista restrictii privind volumul zgomotului, iar daca exista sa fiti informati de la inceput pentru a va lua masurile necesare in acest sens.
Voi mai reveni si cu alte postari despre acest subiect, tinand cont ca mai sunt aspecte importante pe care nu le-am dezvoltat.
Comentarii
Trimiteți un comentariu